Malinky

MALINKY

www.malinky.com

MG Alba Scots Trad Awards 2010
Folk Band of the Year
På turné (DK): Ingen aktuelle planer
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album (juni 2019): "Handsel"

Seneste nyt

Siden de blev dannet sidst i 90erne, har Malinky været nogle af de fremmeste fortolkere af den skotske sangtradition. Med fem flotte og højt roste albummer i bagagen har de placeret sig som et af de mest anerkendte skotske folkbands, og de blev i 2010 fortjent kåret til  Folk Band of the Year ved MG Alba Scots Trad Music Awards.
 
I deres sangbaserede repertoire - fremført af tre fremragende sangere og pakket ind i en velafvejet, opfindsom instrumentering - mødes garvet modenhed med sprudlende friskhed, og de puster nyt liv i traditionelle skotske sange og tilføjer egne sange og kompositioner af høj karat. Det er et band, der ikke har brug for gimmicks, og som i stedet vælger at stole på styrken i sangene og deres evne til at fortælle en historie.
 
Efter et par års pusterum er Malinky på banen igen, og i 2015 kom et længe ventet album, Far Better Days, der høstede lutter rosende anmeldelser.
 
Bandet består af:
  • Steve Byrne - sang, bouzouki, cittern og guitar
  • Fiona Hunter - sang og cello
  • Mike Vass - backingvokal, violin og tenorguitar
  • Mark Dunlop - sang, fløjte og bodhrán
Steve Byrne var med til at stifte Malinky i 1998 og er en af Skotlands fineste sangere og dertil en meget aktiv og efterspurgt musiker. Steve har rødder i det østlige Skotland, og den stærke sangtradition i hans hjemegn har sat sit tydelige præg på bandets repertoire.
 
Fiona Hunter er en af Skotlands allerbedste sangerinder inden for den skotske folkemusik, og i 2015 fik hun fortjent en Scots Trad Music Award som Scots Singer of the Year.
 
Mike Vass er en af Skotlands mest efterspurgte musikere og en prisbelønnet komponist, der er involveret i et utal af projekter.
 
Nordirske Mark Dunlop var med til at stifte Malinky i 1998 og er efter et par års pause igen trådt ind i bandet. Han er ligesom Steve og Fiona en dygtig sanger og bidrager med sit fløjtespil til det flotte akkompagnement af bandets sange.
 
Både Fiona Hunter og Mike Vass har også turneret i Danmark under eget navn.
"One of the great traditional Scottish bands"
Folk World