Dave Gunning

DAVE GUNNING

www.davegunning.com

2 x Canadian Folk Music Awards
9 x East Coast Music Awards
På turné (DK): 4. - 13. september 2024
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album:
The Same Storm (oktober 2022)

Seneste nyt

Med fjorten albumudgivelser på cv'et er Dave Gunnings imponerende produktivitet ikke lige til at overse. Heldigvis er han lige begyndt...
 
Dave Gunning stammer fra Nova Scotia i Canada og er en mester i sit håndværk, både som prisbelønnet singer-songwriter og som fængslende performer på scenen. Han er kendt som en sympatisk historiefortæller, og hans evne til at skabe en forbindelse til publikum går forud for de færdigheder og erfaringer, han har samlet op på vejen - det er for ham i høj grad en livsstil. Fra en tidlig alder har musikken været Daves måde at fortolke verden omkring ham på - det objektiv, han ser omverden i gennem, og det medie, hvormed han engagerer sig i sit nærmiljø.
 
Dave har aldrig haft behov for at se langt ud over sin baghave i Pictou County, Nova Scotia for at få inspiration. Det er der, personerne i hans sange bor. Det er der, historierne kommer fra. Han sætter ofte fokus på de velfortjente underdogs, og han har heller aldrig veget tilbage fra sværere emner, idet han altid er forblevet tro mod folkemusik­traditionen. I de senere år har disse emner ofte været miljø og sociale problemer - mærkesager, som han kerer sig meget om.
 
På trods af at han leverer nogle vigtige budskaber i sine sange, må publikum også være forberedt på at grine, når han optræder. Hans drillerier er perfekt timede, selvudslettende og meget sjove. Det er denne fine balance mellem oprigtighed, humor og selvsikkerhed, der gør ham til en af Canadas mest engagerende entertainere.
 
"Når jeg først er ude på scenen, og publikum har fået deres første par gode grin, så beroliger det mig. Jeg tror, det er derfor, jeg hælder til historier med humor", siger han selv. "Det gør mig mindre nervøs. Jeg elsker at se folk grine, og jeg elsker at vide, at der er øjeblikke, som de også oplever som følelsesladede."
 
Dave Gunnings seneste udgivelse, The Same Storm, udkom i 2022. Albummet er til stor del skrevet og indspillet hjemme hos ham selv under pandemien. Det er et album, der fejrer de store og de små øjeblikke, giver en stemme til de folk, der har mest brug for den, og hengiver sig til lidt nostalgi på vejen. Men altid med øje for fremtiden og de historier, den vil bringe.
"It’s not hard to understand why many view Gunning as one of the best songwriters in the country."
Doug Gallant, Saltwire
"Regardless of the subject matter, Gunning excels at crafting lyrics that are simply real. There’s really nothing generic about the things he sings about. Even if you can’t relate to what he’s singing about, he manages to make even the most specific experience seem universal."
Maggie Mclean, The East