Johnston & Gordon

JOHNSTON & GORDON

www.johnstonandgordon.co.uk

 
På turné (DK): September 2023
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album (sep 2019): The Leith Sessions
 

Seneste nyt

Johnston & Gordon er en charmerende skotsk duo, der spiller sange fra "Skotland og omegn", og med et setup bestående af guitar, bodhran og flerstemmig sang kan de godt minde lidt om nu hedengangne The McCalmans - ægte og uforfalsket musik, ofte med politisk engagement samt en god portion skotsk humor og selvironi.
 
Duoen består af de to skotter Euan Johnston (tidl. ankermand i MacPolvo) og Andrew Gordon, der krydsede hinandens veje i forskellige musikalske sammenhænge i over et årti, indtil Euan i 2015 fik overtalt Andrew til at de skulle lave noget sammen. Euan og Andrew bringer hver deres forskellige tilgang til den skotske folke-musiktradtion ind i det musikalske samarbejde. Resultatet er underholdende, følelsesladet og - når de får gang i begge bodhrans - til tider frygtindgydende! Fra sange, der skildrer ældgamle stridigheder, Skotlands rige og sammensatte historie og kærlighedens glæder og farer, til nutidige skotske sange om livet og vilkårene i det 21. århundredes Skotland, leverer duoen en varieret, engageret og autentisk bid af en af Europas stærkeste sangtraditioner.
 
Johnston & Gordon udgav i efteråret 2019 deres første album, The Leith Sessions, der bl.a. indeholder deres fine fortolkning af Frank Raes sang Hasta Luego.
"what a great night, brilliant traditional music, love it!!!"
Diane Redpath