Talisk

TALISK

www.talisk.co.uk

BBC Radio 2 Young Folk Award 2015
Scots Trad Awards Folk Band of the Year 2017
På turné (DK): Ingen aktuelle planer
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album (26.oktober 2018): "Beyond"

Seneste nyt

Den engelske folkveteran Allan Taylor plejer at sige, at han kun kan spille "slow or very slow"; med den skotske trio Talisk er det lige omvendt - de kan kun spille "fast or very fast" og mest det sidste! Det er en forrygende gruppe, der på kort tid har fået det helt store gennembrud. Trioen blev dannet i efteråret 2014 og vandt allerede i 2015 den prestigefyldte  BBC Radio 2 Young Folk Award.
 
Concertinaspilleren Mohsen Amini er en sand virtuos og nok uden overdrivelse verdens bedste på sit valgte instrument. Han er tidligere BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year og blev i april 2018 kåret til Musician of the Year ved BBC Radio 2 Folk Awards. Han er et naturligt fokuspunkt i bandet - også på grund af sin energi og indlevelse på scenen - men trioens dynamik kommer ligeledes fra samspillet med de andre to, hvor Benedict Morris' elegante violinspil sørger for et perfekt modspil til Mohsens "udskejelser" og Graeme Armstrongs guitarspil lægger den rytmiske bund. Talisk har høstet den ene pris efter den anden, senest titlen som Folk Band of the Year 2017 ved MG Alba Scots Trad Awards samt Belhaven Bursary for Innovation 2018.

Repertoiret spænder over irsk og skotsk musik fremført med en fascinerende musikalitet og dynamik og det er svært ikke at blive revet med af deres smittende entusiasme. Talisk fik deres Tønder Festival-debut i 2016, hvor de gjorde det så godt, at de blev inviteret til at komme igen i 2017.
 
Trioen udgav en EP, Pinnacle 67, i sommeren 2015, men deres første egentlige album, Abyss, udkom året efter og blev nomineret til Album of the Year ved MG Alba Scots Trad Awards 2016. Deres seneste album, Beyond, udkom i september 2018 og er blevet rost til skyerne.
"Setting scary standards"
Simon Mayo, BBC Radio 2
"The musicianship is phenomenal, the enthusiasm infectious"
Folk Radio UK
"Doubling the power of three"
The Scotsman